Начин на приготвяне
Агнешкото месо се измива, подсушава, нарязва на порции и поръсва със сол.
Ако решите, може да изрежете част от излишната мазнина.
В купа се смесват зехтинът, червеният, черният пипер и арабската подправка.
Разбъркват се и с получената смес се намазва всяко парче месо. Така се оставя да престои в хладилника за поне 2 часа.
Ако тенджерата под налягане е без вътрешна скара против загаряне, се слагат измити дебели клонки от лоза или черница.
Отгоре се подреждат измитите стръкове пресни подправки и налива бирата.
В тенджерата се слага месото, затваря се плътно с капак и се слага на котлона.
Готви агнешкото варено се 40 минути, след като клапанът започне да изпуска парата.
По желание може да прехвърлите в тавичка и да запечете за загар.
Сервира се агнешко с бира в тенджера под налягане с гарнитура по желание.