Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Агнешко с бира в тенджера под налягане

Агнешко с бира в тенджера под налягане

Агнешко с бира в тенджера под налягане
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Агнешко с бира в тенджера под налягане за един наистина вкусен пролетен обяд"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • рас ел ханут - 1 ч.л.
  • джоджен - 4 стръка
  • девесил - 4 стръка
  • бира - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива, подсушава, нарязва на порции и поръсва със сол.

Ако решите, може да изрежете част от излишната мазнина.

В купа се смесват зехтинът, червеният, черният пипер и арабската подправка.

Разбъркват се и с получената смес се намазва всяко парче месо. Така се оставя да престои в хладилника за поне 2 часа.

Ако тенджерата под налягане е без вътрешна скара против загаряне, се слагат измити дебели клонки от лоза или черница.

Отгоре се подреждат измитите стръкове пресни подправки и налива бирата.

В тенджерата се слага месото, затваря се плътно с капак и се слага на котлона.

Готви агнешкото варено се 40 минути, след като клапанът започне да изпуска парата.

По желание може да прехвърлите в тавичка и да запечете за загар.

Сервира се агнешко с бира в тенджера под налягане с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: