Начин на приготвяне
Измийте месото, поставете го в тенджера с вода и добавете зеленчуковата подправка, варете до полуготовност на месото.
Прецедете (бульона можете да ползвате за ориз със зеленчуци) и оставете месото да се охлади, след което нарежете на кубчета.
Нарежете лука на полумесеци, а пиперките на кръгчета. Отделно смесете лимоновия сок, меда и червения пипер, разбъркайте до разтварянето на меда.
Нагрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци и запържете за 2-3 минути.
Прибавете пилешките хапки и подправките, пържете под капак до приятен загар на месото, посолете на вкус.
Налейте сместа от лимонов сок, мед и червен пипер и пържите (без капак) за около 2 минути.
Подходящата гарнитура е ориз със зеленчуци, която можете да приготвите с пилешкия бульон, сервирайте.
Ароматните пилешки хапки са готови.