Пълнени патладжани с домати и сирене

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
04/09/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 484
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се разрязват на две по дължината. С помощта на лъжица се издълбава вътрешността им, тя се запазва и се оставя в купа. Гледайте така да издълбаете, че да може после да се нареже на кубчета.

Всяка половинка се осолява, както и издълбаната вътрешност. Оставят се 30 минути със солта, за да може да горчивината от тях да се махне.

След тези 30 минути измивате половините много добре с вода. Вътрешността също, като оставяте да се изцедят.

В дълбока тенджера си слагате маста да се разтопи. Обелвате и нарязвате лука на ситно и го добавяте към маста.

Вътрешността на патладжаните нарязвате на кубчета и след като лукът е поомекнал, добавяте. Бъркайте почти непрекъснато, за да не се захване за дъното.

Нарежете си четири домата на кубчета и добавяте към лука и патладжаните. Доматите ще пуснат сока си и така ще се стане по водно.

Сместа ще е готова, след като доматите се сготвят. Махнете вече готовата плънка и я подправете със сол и чубрица. Пълните патладжаните и ги нареждате в тавичка, добавяте вода, толкова че да е на половината на тях.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути без вентилатор.

Нарязвате си домат на 8 бр. кръгчета. След 25-тата минута слагате върху всеки патладжан резенче сирене и отгоре домат. Печете още 15 минути до омекване на домата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар