Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Дърпана баница, месена в хлебопекарна

Дърпана баница, месена в хлебопекарна

Дърпана баница, месена в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Домашно приготвена баничка е винаги добра идея за закуска"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • за плънката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната слагате всичките течни съставки, захарта и солта. Покривате с брашното и пускате на програма тесто. Оставяте да се замеси вътре и когато чуете сигнала за втасване го вадите.

Оформяте топки, колкото юмрук, и в намаслена тавичка ги подреждате. Поръсете и отгоре с олио (целта е да не хване коричка тестото, докато втасва).

Завийте с кърпа и оставете добре да втаса, за да може лесно да се дърпа. Бутнете с пръст тестото, ако потъва лесно, то тогава е готово.

Вземате една топка и разстилате като мекица. Трябва сърцевината да започне да прозира.

Щом забележите, че става така оставете листа на масата и започнете внимателно да издърпвате краищата на тестото, докато стане еднакво по прозрачност със средата.

Отрежете краищата на тестото с нож. Поръсете обилно с олио и после сложете плънката.

Навийте на руло и подредете в намаслена тавичка. По същия начин направете и с останалите топки.

Печете витата баница на 200-220 градуса до зачервяване.

Дърпаната баница, месена в хлебопекарна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За втори път се опитвам изобщо не втасва тестото!
26.12.2023 19:00