Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденица

Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденица

Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"За да е богата и плодородна новата година, новогодишният гювеч трябва да се приготви поне с два вида месо и наденица"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • заешко месо - 1 кг
  • наденица - 2 бр. (може и македонка)
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • арпаджик - 1 шепа малки лукчета
  • белени домати - 1 буркан
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри кубчета, а заешкото месо - на порции.

Лука нарежете на едри полумесеци, а картофите - на големи кубчета.

На дъното на гювеча сипете повече олио, първо поставете свинското, което сте овкусили с подправки и сол, след което е заешкото месо, лук, моркови, арпаджик, картофи, наденица, зелена чушка и накрая полейте със белените домати, които леко ги намачкате, отново олио и подправки.

Сипете една водна чаша вода, дори може и повече - зависи колко са месата ви. Покрийте с капака и печете в умерена фурна за около 2 часа.

Това е един много вкусен гювеч, с който ще очаровате гостите си!

Добър апетит! Новогодишният гювеч с 2 вида меса и наденица е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йордан Костов
Йордан Костов
Страхотна рецепта с леко изменение от моя страна. Понеже не намерих хубава наденица използвах суров домашен суджук. Стана приказка. Благодаря на дамата която я е публикувала.
31.12.2017 11:57
2
1
Покажи всички подкоментари