Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на едри кубчета, а заешкото месо - на порции.
Лука нарежете на едри полумесеци, а картофите - на големи кубчета.
На дъното на гювеча сипете повече олио, първо поставете свинското, което сте овкусили с подправки и сол, след което е заешкото месо, лук, моркови, арпаджик, картофи, наденица, зелена чушка и накрая полейте със белените домати, които леко ги намачкате, отново олио и подправки.
Сипете една водна чаша вода, дори може и повече - зависи колко са месата ви. Покрийте с капака и печете в умерена фурна за около 2 часа.
Това е един много вкусен гювеч, с който ще очаровате гостите си!
Добър апетит! Новогодишният гювеч с 2 вида меса и наденица е готов.
Коментари