Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Бабината рибена чорба - лек за махмурлук

Бабината рибена чорба - лек за махмурлук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Бабината рибена чорба - лек за махмурлук4 / 4
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Яж баба рибена чорбица, да не те боли главица"

Необходими Продукти

  • шаран - 350 г (обезкостено месо)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • девесил - 1/2 ч.ч. прясно откъснат
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • вода - 12 ч.ч.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яж баба рибена чорбица, да не те боли главица

Картофите се обелват, измиват и нарязват на ситни кубчета. Лукът се нарязва на едри парчета, а морковите и целината се нарязват на малки кубчета.

В голяма тенджера се слага предварително обезкостеното месо от шарана, картофите, морковите, лука и дафиновите листа, солта и се заливат с водата. Вари се около 30-40 минути на умерен котлон.

Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.

Накрая рибената чорба се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз и пресен девесил, скълцаната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с резенчета лимон.

Бабината рибена чорба - лек за махмурлук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много хубава става. Кажете само как се режат ситни кубчета и малки кубчета. И защо картофа се вари 50мин.
17.02.2024 18:45
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Чудесна презентация! Моите поздравления!
07.09.2017 12:42
15
1
Покажи всички подкоментари