Начин на приготвяне
Яж баба рибена чорбица, да не те боли главица
Картофите се обелват, измиват и нарязват на ситни кубчета. Лукът се нарязва на едри парчета, а морковите и целината се нарязват на малки кубчета.
В голяма тенджера се слага предварително обезкостеното месо от шарана, картофите, морковите, лука и дафиновите листа, солта и се заливат с водата. Вари се около 30-40 минути на умерен котлон.
Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.
Накрая рибената чорба се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз и пресен девесил, скълцаната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с резенчета лимон.
Бабината рибена чорба - лек за махмурлук е готова.
Ако обичате шаран, опитайте и тази рецепта за шаран в доматен сос или паниран шаран.
Коментари