Лютеницата на мама

KaterinaSpasovaKaterinaSpasovaЧирак7137981
08/09/2017
"Рецептите за вкусна зимнина са като семейни скъпоценности, които се предават от майка на дъщеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене250 мин.
Общо310 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 458
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат и обелват. Доматите се пускат за минута-две в гореща вода, след което се шокират в ледена и се обелват.

Всички продукти се смилат, смесват се в подходяща тава, слагат се половината от солта и захарта и се пекат на 180 градуса, за 3- 4 часа, докато се изпари водата и се получи желаната гъстота.

След това се подправят допълнително на сол и захар, според вкуса. Олиото се загравя и в него се изпържва обелената и нарязана на две-три парченца ябълка.

Когато тя покафенее, се изважда и олиото се добавя на порции към лютеницата, която през това време се разбърква, докато го поеме.

Насипва се в бурканчета и се стерилизира 10 минути за капачките.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар