Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо с булгур

Свинско месо с булгур

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свинско месо с булгур3 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Леко пикатно, ароматно и топло ястие, което е изключително подходящо за по-студените месеци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • булгур - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 80 г
  • бульон - 3 ч.ч зеленчуков
  • лук - 2 глави кромид
  • люти чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и свинското на хапки.

Загрейте част от маслото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко лука за около 5 минути. Добавете месото. Пържете около 8 минути или докато остане на мазнина.

Прибавете доматеното пюре, черния пипер и 1 ч.ч. вода. Оставете месото да се готви около 40 минути, като ако се наложи долейте вода до пълното омекване на месото.

Междувременно измийте булгура и го отцедете.

Загрейте останалото масло и го запържете с нарязаните люти чушки. Залейте го с 3 ч.ч. бульон и добавете месото.

Прехвърлете ястието в тава и запечете докато булгурът поеме бульона или около 15-20 минути. Сервирайте ястието поръсено с магданоз.

Свинското месо с булгур е много вкусно.

Адаптирано от Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: