Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и киселото мляко. Разтопяваме маслото и го добавяме в сместа. В блендер смиламе бадемите и когато са напълно смлени добавяме бисквитите.
Пускаме отново блендера докато се смелят и бисквитите. Сипваме ги в сместа, добавяме канелата и разбъркваме хубаво.
Взимаме една кора и я мажем със сместа. Отгоре поставяме друга кора, мажем и нея, а след това поставяме трета кора, която също намазваме със сместа.
Навиваме внимателно на стегнато руло и поставяме в намаслена правоъгълна тавичка. По този начин приготвяме и останалите кори.
Печем в предварително загрята фурна до златисто. След изпичане оставяме баклавите да се охладят.
В тенджера сипваме водата и захарта и варим до получаване на гъст сироп.
Поливаме обилно изстиналата баклава със сиропа, като се стараем да я напоим навсякъде. Оставяме баклавата, покрита с фолио, за една нощ в хладилника.