Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Албански гювечета с пилешки дробчета-фергасе

Албански гювечета с пилешки дробчета-фергасе

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Албански гювечета с пилешки дробчета-фергасе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Повече от апетитно! Непременно пробвайте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • пиперки - 1 бр. червена
  • домати - 2 бр. средни
  • извара - 200 г
  • зехтин
  • чили - по желание
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате чесъна за миг, след което добавяте нарязания лук.

След като се запържи леко лукът, прибавяте и нарязаната на пръчици пиперка.

Следват измитите и нарязани на две пилешки дробчета.

Когато са готови изсипвате нарязаните и бланширани домати.

Прибавяте и изварата- разбърквате и добавяте около 1/2 ч.ч. вода.

Пържите сместа около 2-3 мин.

Тази смес разпределяте в 3 или 4 гювечета, на дъното на които поставяте по 1 дафинов лист.

Отгоре поливате на вкус зехтин и поставяте гювечетата без капак във фурната

да се запекат за 15 мин.

Поднасяте ги топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: