Начин на приготвяне
Нахутът се пасира и към него се добавят яйцата. Сместа се разбива хубаво и постепенно към нея се добавят и останалите съставки без боровинките.
Разбъркайте добре всичко, така че да получите гладка еднородна смес и накрая добавете и боровинките.
Сипвате в тава, покрита с хартия за печене, и го разстилате, така че да се получи тънък и лесен за печене блат.
Поръсвате отгоре с натрошени ядки по ваш избор и печете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
За подсладител може да използвате кокосова захар, стевия, фурми или каквото харесват - по-добра алтернатива на бялата захар.
Рецептата е на Инес Субашка.
Нахутеното брауни с боровинки е готово.