Чушки за пълнене през зимата

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
142
393
252
255
1
16/09/2017
"Най-добрият начин да запазите свежи чушките за зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138 471
  • Преглеждания за месеца592
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • чушки - 100 бр.
  • вода
  • морска сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ще ви позволи да хапвате чушки, и то като пресни, дори и през зимата.

Сложете да заври вода в дълбока тенджера. Сложете солта да се стопи.

Чушките се почистват от семките чрез изтърбушване.

След това се потапят във водата. Тя трябва да заври отново. Така нека поврат 5 мин.

След това се потапят във студена вода. Оставяме да се отцедят.

Можем да сложим чушките в буркани плътно наредени една до друга и да затворим с вода и заварим или да се сложат в торбички по 10 броя и да замразим във фризера.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Станислава Вълкова
Добра идея ,тъкмо сега на доста пазари са намалени, сега е времето за замразяване.
1
0
marcheva14
marcheva14
22.09.2018 13:08
Борислава, здравей!
Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави.
Благодаря!
4
0