Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешки бутчета на сач със зеленчуци

Пилешки бутчета на сач със зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки бутчета на сач със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ако имате сач, по-добре го пригответе"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 300 г обезкостени
  • зехтин - 3 с.л.
  • чушки - 2 бр. червени
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л. плюс за намазване на сача
  • пармезан - 3 с.л
  • подправка за дюнер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на тънки парчета. Мариновайте го със зехтина, лимоновия сок, подправката за дюнер и сол на вкус. Приберете маринованото месо за около час в хладилника.

Междувременно нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна - на ситно. Почистете и нарежете гъбите на филийки, а чушките - на лентички.

Намажете сача обилно с олио. Подредете месото на сача. Сложете в студена фурна и запечете на 180 градуса за около 20 мин.

Междувременно загрейте 2 с.л. олио в тиган на котлона на умерен огън и запържете нарязаните чушки. След около 5 мин. добавете лука и гъбите.

Пържете около 5 мин и добавете чесъна. Пържете още около 2 мин и разпределете запържените зеленчуци върху пилешките жулиени в сача.

Печете около 10 мин. При готовност поръсете ястието с малко сирене/пармезан за вкус и сервирайте.

Пилешките бутчета на сач със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: