Пълнени жълти домати

Пълнени жълти домати
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Защо жълти ли? Защото те са идеалните домати за пълнене... и за изяждане"

Необходими Продукти

  • домати - 15 бр. за пълнене
  • ориз - 200 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос
  • сол
  • чубрица
  • подправка за кайма
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всеки домат се зарязва капаче и се махат семенниците - самите те са полукухи.

Главата лук се нарязва на ситно и се слага да се задуши в дълбок тиган с олио и малко соев сос. Когато се поизцъкли лукът, се добавя каймата и се разбърква - поръсва се с подправките и се разбърква периодично.

Накрая се прибавя и оризът, за кратко се задушава само с каймата и лука и в последствие се налива вода - съотношение 1 към 2.

Готви се до почти готовност на ориза и поемане на течността. Пълни се всеки домат, затваря се с капачето, подреждат се в тавичка, а остатъкът от плънката се разпределя равномерно между тях.

Полива се с водичка навсякъде, поръсва се със сол и олио и пече на 200 градуса, докато изври течността и се запекат доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: