Начин на приготвяне
На всеки домат се зарязва капаче и се махат семенниците - самите те са полукухи.
Главата лук се нарязва на ситно и се слага да се задуши в дълбок тиган с олио и малко соев сос. Когато се поизцъкли лукът, се добавя каймата и се разбърква - поръсва се с подправките и се разбърква периодично.
Накрая се прибавя и оризът, за кратко се задушава само с каймата и лука и в последствие се налива вода - съотношение 1 към 2.
Готви се до почти готовност на ориза и поемане на течността. Пълни се всеки домат, затваря се с капачето, подреждат се в тавичка, а остатъкът от плънката се разпределя равномерно между тях.
Полива се с водичка навсякъде, поръсва се със сол и олио и пече на 200 градуса, докато изври течността и се запекат доматите.