Пълнени жълти домати

17/09/2017
"Защо жълти ли? Защото те са идеалните домати за пълнене... и за изяждане "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всеки домат се зарязва капаче и се махат семенниците - самите те са полукухи.

Главата лук се нарязва на ситно и се слага да се задуши в дълбок тиган с олио и малко соев сос. Когато се поизцъкли лукът, се добавя каймата и се разбърква - поръсва се с подправките и се разбърква периодично.

Накрая се прибавя и оризът, за кратко се задушава само с каймата и лука и в последствие се налива вода - съотношение 1 към 2.

Готви се до почти готовност на ориза и поемане на течността. Пълни се всеки домат, затваря се с капачето, подреждат се в тавичка, а остатъкът от плънката се разпределя равномерно между тях.

Полива се с водичка навсякъде, поръсва се със сол и олио и пече на 200 градуса, докато изври течността и се запекат доматите.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар