Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тарама хайверът на мама

Тарама хайверът на мама

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Тарама хайверът на мама
Снимка: Потребител#165452
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Рецептите за вкусотии са сред най-строго пазените кулинарни тайни, но ние с удоволствие ви ги разкриваме"

Необходими Продукти

  • хайвер - 2 с.л.
  • олио - 400 - 600 мл
  • лимонов сок - на вкус
  • лук - 1 малка глава
  • сух хляб - 1 голяма филия
  • вода - 2 - 3 с.л. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във вода, докато омекне, след което се оцежда и се слага в купа.

Към него се добавят наситненият лук и хайверът. С ножа на миксера или с пасатор сместа се намачква хубаво, докато стане на хомогенна каша.

Започваме да добавяме олиото на тънка струйка или по малко и с миксера на средни обороти бием, докато го поеме цялото.

След това добавяме по лъжичка от водата, за да побелее още малко, и лимонов сок на вкус.

Трябва да се получи пухкава и гъста кремообразна маса, която да се маже като меко масло.

Ако е редичък, го досгъстяваме с ножа на миксера или пасатора, или пускаме миксера на по-силни обороти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: