Шоколадов сладкиш с белтъчен крем

Stefani1105Stefani1105Новак28550
19/09/2017
"Когато сладкишът е шоколадов, насладата е гарантирана "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 895
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладкиша разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте белтъците с половината захар, а жълтъците - с останалата захар. Към жълтъчната смес прибавете прясното мляко, олиото, бакпулвера и ванилия.

Пресейте брашното заедно с какаото и ги добавете на части към сместа. Накрая прибавете внимателно разбитите белтъци. Изсипете сместа в избраната форма (аз използвах 2), която сте постлали с хартия за печене. Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Оставете готовия сладкиш да се охлади. Вкусен е и самостоятелно, но с крем е направо страхотен.

За крема разделете яйцата на жълтъци и белтъци, жълтъците смесете с 50 г захар, нишестето и 100 мл от млякото, бъркайте до получаване на гладка кашичка, останалото мляко излейте в тенджера и загрейте, докато заври. Към заврялото мляко добавете сместа с нишестето, докато бъркате енергично, за да не се образуват бучки. Оставете крема да се охлади.

За белтъчния крем пригответе захарен сироп от 100 г захар и 100 мл вода, варете сиропа, докато достигне температура 120 градуса, а когато температурата стигне 118 градуса, започнете да разбивате белтъците.

Готовия захарен сироп изсипете на струйка към белтъците, докато разбивате с миксер, разбивайте още 5-7 минути, докато се получи гъст и лъскав крем. Смесете двата крема с помощта на шпатула.

Получава се много пухкав крем, накрая добавете ванилията и разбъркайте. Нанесете готовия крем върху сладкиша и оставете да стегне в хладилник за няколко часа.

Бон Апети!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар