Начин на приготвяне
За сладкиша разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте белтъците с половината захар, а жълтъците - с останалата захар. Към жълтъчната смес прибавете прясното мляко, олиото, бакпулвера и ванилия.
Пресейте брашното заедно с какаото и ги добавете на части към сместа. Накрая прибавете внимателно разбитите белтъци. Изсипете сместа в избраната форма (аз използвах 2), която сте постлали с хартия за печене. Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Оставете готовия сладкиш да се охлади. Вкусен е и самостоятелно, но с крем е направо страхотен.
За крема разделете яйцата на жълтъци и белтъци, жълтъците смесете с 50 г захар, нишестето и 100 мл от млякото, бъркайте до получаване на гладка кашичка, останалото мляко излейте в тенджера и загрейте, докато заври. Към заврялото мляко добавете сместа с нишестето, докато бъркате енергично, за да не се образуват бучки. Оставете крема да се охлади.
За белтъчния крем пригответе захарен сироп от 100 г захар и 100 мл вода, варете сиропа, докато достигне температура 120 градуса, а когато температурата стигне 118 градуса, започнете да разбивате белтъците.
Готовия захарен сироп изсипете на струйка към белтъците, докато разбивате с миксер, разбивайте още 5-7 минути, докато се получи гъст и лъскав крем. Смесете двата крема с помощта на шпатула.
Получава се много пухкав крем, накрая добавете ванилията и разбъркайте. Нанесете готовия крем върху сладкиша и оставете да стегне в хладилник за няколко часа.
Бон Апети!