Начин на приготвяне
Изберете биолимони, за които сте сигурни, че не са третирани с химикали и имат натурално чиста кора. Настържете кората и изцедете цитрусите.
Смесете ги в съд на котлона, поставен на водна баня, и добавете захарта и маслото, нарязано на кубчета.
Водата в долния съд не трябва да докосва дъното на горната купата. Бъркайте сместа, докато маслото се стопи, но без да завира.
Отделно разбийте яйцата и жълтъците на гладък и пухкав крем. Добавете ги постепенно при непрекъснато бъркане към маслената смес. Разбиването трябва да се интензивно, за да не се сготвят яйцата. Бъркайте сладкото, докато се сгъсти и заприлича на крем.
След като е готово, снемете от котлона и оставете да изстине. Разбърквайте го от време на време. Охладеното сладко разсипете в сухи и чисти бурканчета. Затворете и съхранявайте лимоновото сладко в хладилника.