Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца в настъргани картофки

Пилешки крилца в настъргани картофки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки крилца в настъргани картофки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Добавете към класическата рецепта и малко от собствения си стил - така се раждат уникалните ястия"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 20 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • майонеза - 100 г
  • брашно - 100 г
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките крилца, подсушете и ги поръсете със сол и черен пипер.

Запържете ги в малко олио, на слаб огън до кафяв цвят на месото от двете страни, свалете ги от огъня.

Настържете на едро ренде картофите, нарежете лука и магданоза на ситно и ги смесете. Отделно разбийте яйцата, добавете млякото, сметаната, брашното и зеленчуковата подправка, ако е нужно, посолете и разбъркайте добре с картофената смес.

Добавете майонезата, разбъркайте добре и сипете сместа в подходяща тава.

Отгоре подредете запържените пилешки крилца и завийте тавата с фолио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете около 30-40 минути.

Сервирайте ястието с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: