Начин на приготвяне
Почистваме патладжаните и ги нарязваме на средно дебели кръгчета. Потапяме ги във вода за 1 час. След като са постояли, ги изваждаме и подсушаваме и ги овъргаляме в брашно. Пържим патладжаните в сгорещена мазнина.
Нарязваме кромида на полумесеци, морковите рендосваме на едро и запържваме в мазнина. Нарязваме чушките, доматите и чесъна и ги добавяме към кромида. Задушаваме на слаб огън.
Прибавяме захарта, солта, дафиновия лист, бахар, сол на вкус. Оставяме да покъкри на слаб огън.
В тава подреждаме патладжаните, ред от запържените зеленчуци, пак патладжани и пак зеленчуци. Отгоре подреждаме кръгчета пресен домат. Доливаме съвсем малко топла вода.
Печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса за 15-20 минути.
Поръсваме готовата имамбаялдъ със ситно нарязан магданоз.
Ароматната Имамбаялдъ е готова.
Коментари