Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на малки парчета и го сварете за около 1 час. Отцедете месото от бульона.
Нарежете лука на полумесеци, чушките на дребни кубчета и моркова на дребно (може да смелите морковите и чушките в чопър).
Загрейте малко олио в тиган, сложете нарязания на полумесеци лук. После добавете моркова и чушките, запържете до омекване на зеленчуците. Накрая добавете и телешкото месо, разбъркайте няколко минути. Отстранете от котлона.
Разпределете получената смес в 3 гювечета. Сега обелете и нарежете на не много големи парчета картофите, разпределете ги върху месото. Посолете на вкус, добавете по една щипка мащерка и малко черен пипер.
Долейте с вода да покрие картофите и малко около един пръст над тях.
Печете на 220 градуса 1 и 30 мин. Извадете гювечетата от фурната. Нарежете домата на колелца (по 2 на гювече). Сложете доматите върху картофите отгоре сложете по една плочка сирене и най-отгоре чукнете по едно яйце.
Печете още около 30 мин.
Приятен апетит!