Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с наденички

Пене с наденички

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Пене с наденички
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ако имахме два стомаха, и двата щяха да са пълни до пръсване с пене с наденичка"

Необходими Продукти

  • пене - 500 г
  • наденички - 200 г
  • домати - 8 с.л. нарязани на кубчета
  • червено вино - 100 мл
  • пармезан - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • чер пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според указанията на опаковката, измиваме със студена вода и отцеждаме хубаво.

Нарязваме наденичките на колелца и леко запържваме в тиган, добавяме доматите и разбъркваме 3-4 минути и те да се запържат.

Изсипваме внимателно виното, което да поври около 3 минути, добавяме пармезана, както и пене, като овкусяваме с чер пипер, ако е необходимо, и със сол и сваляме от котлона. Поръсваме с пресния магданоз.

Сервират се топли, а може и като студена салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: