Начин на приготвяне
Първо измийте доматите и направете кръстче с помощта на нов в долната им част.
Напълнете една тенджера до половината с вода и я оставете да заври. Изсипете във врящата вода, колкото домати могат да се поберат в тенджерата, оставете ги за около 20 секунди или докато люспата започне да се отделя, а след това ги извадете и поставете в голяма тава, за да изстинат бързо (може да пускате бланшираните домати в студена вода, така изстиват най-бързо).
Повтаряйте тази процедура, докато доматите свършат. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
Смелете чушките заедно с магданоза в чопър или блендер и ги прибавете към нарязаните доматите. Накрая добавете солта и разбъркайте. Изсипете салцата в избраните бурканчета и стерилизирайте за 10 минути.
Добър апетит!
Продуктите са за 40 бурканчета от 400 г