Картофени питки с магданоз

23/09/2017
"Толкова вкусни, толкова апетитни и всичките са за вас "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 934
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до пълна готовност. Обелете ги и ги намачкайте. Оставете ги много добре да се охладят.

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете солта, захарта, зехтина и маята.

Долейте хладка вода и разбъркайте.

Омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса на топло.

Добавете картофите и ситно нарязаният магданоз към тестото и отново премесете. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Оформете питките и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Оставете ги отново да втасат.

Намажете питките с разбито яйце и поръсете с едра хималайската сол.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар