Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Индийски картофени питки

Индийски картофени питки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Индийски картофени питки1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много вкусни картофени питки, които задължително се поднасят горещи"

Необходими Продукти

  • картофено пюре - 3/4 ч.ч. студено
  • вода - 6 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофеното пюре се разрежда с водата.

Добавя се брашното и се замесва плътно тесто, което се разточва на кора е дебелина 5‐6 мм.

Нарязва се на квадрати или с голяма чаша се изрязват кръгове.

Питките се слагат на разстояние в загрят тиган с дебело дъно, намазан с масло.

От време на време при пърженето се добавя по малко масло.

Когато добият светло-кафяв цвят, малките питки се изваждат, поръсват се със сол и се поднасят горещи.

Индийските картофени питки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Вкусно!
03.06.2023 10:52
Екатерина Куминска
Екатерина Куминска
Страхотна рецепта! У дома се хареса поднесено с млечен сос.
08.02.2017 00:18