Супа от свинско месо с варена застройка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
421
174
2272
2
23/09/2017
"Разкошна супичка, която малчуганите ще хапват с много апетит "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 873
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото /може и да е с кост, може и без/ се сварява в леко подсолена вода. Когато е напълно сварено, се изважда и след като поизстине, се нарязва на дребни кубчета.

Бульонът се прецежда през цедка, заделя се малко за разреждане на варената застройка, а по-голямата част ще прибавите към врящата супа.

В тенджера с мазнината се задушават нарязаният на много ситно лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стебла. След като омекне заленчукът, се прибавя вода и бульон от вареното месо.

Добавя се месото и две топки натрошено фиде (ако желаете, сложете повече). Посолете.

В касерола или друг дълбок съд сложете киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбийте с тел и сложете на котлона. Не спирайте да бъркате, за да не стане на бучки или да загори.

Когато е пред завиране и започне леко да се посгъстява, с черпак добавяйте по малко горещ бульон. Като заври, изсипете застройката в тенджерата при непрекъснато бъркане.

При сервиране поръсете с накълцан магданоз (по желание).

Супата е подходяща за студените дни. В тази рецепта липсват дразнещи стомаха подправки и разни химии като пикантина и изкуствени бульони и е препоръчителна за консумация от малки деца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар