Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале ал Тонно

Фарфале ал Тонно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фарфале ал Тонно
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Фарфале ал Тонно може да играе чудесна роля както като салата, така и като студено предястие. Горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • фарфале - 200 г
  • риба тон - 160 г
  • рукола - 1 пълна шепа
  • домати - 2 бр.
  • чери домати - 5 бр.
  • маслини - 8 бр. обезкостени с пълнеж аншоа
  • лимон - 1 бр., сока
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на производителя. Отцедете водата и ръснете зехтин, разбърквайки хубаво, за да се разпространи навсякъде по панделките.Това правим с цел да не залепват една за друга. Оставете да се охлади.

В дълбока купа нарежете двата вида домати, разполовете и сложете и маслините и руколата, както и изстиналата вече паста.

Изстискайте сока от лимона внимавайки да не попаднат в него семчици. Ако обичате по-кисело, използвайте повече от един лимон. Овкусете с него и със солта.

Разпределете в подходяща чиния и украсете със резенчета яйце, което чудесно си пасва с рибата тон.

Сервирайте веднага или след 10 минутно охлаждане в хладилник (но не и повече).

Фарфале ал Тонно може да играе чудесна роля както като салата, така и като студено предястие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: