Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Ефектна пълнена питка с кашкавал

Ефектна пълнена питка с кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ефектна пълнена питка с кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
13/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Нищо повече не ни трябва - само тази топла пълнена питка и добра компания, с която да я споделим"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 400 мл
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • суха мая - 7 г.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 кг (София мел за баници)
  • кашкавал - 300 г
  • масло - 100 г за намазване на корите
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвате хубаво гладко и еластично тесто. Оставяте на топло да втаса и след като удвои обема си го разделяте на три части.

Едната част разточвате на голяма кора, намазвате обилно с масло и поръсвате с настърган кашкавал. Навивате я на руло и режете на малки рулца, които редите по края на тавата.

Другата част тесто оформяте на плоска топка, (може да сложите в средата от кашкавала и тогава да я оформите на топка). Поставяте я по средата на тавата.

От третата част тесто разточвате 4 малки обли кори, редите ги една върху друга, като намазвате с масло, но без последната.

Разрязвате ги на 8 триъгълника и всеки режете по средата, хващате острия край и промушвате от долу нагоре.

Така получените листенца редите отгоре както се вижда от снимката. Оставяте питката да втаса, след което мажете с разбит жълтък. Поръсвате със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса.

Пробвайте тази пълнена питка с кашкавал, която е ефектна и много вкусна!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: