Начин на приготвяне
Измиваме мидите и ги сипваме в тенджера. Заливаме ги с виното и доливаме вода, колкото да се покрият. Варим ги, докато се отворят, изсипваме течността и ги оставяме да се охладят.
Почистваме ги от черупките и ги сипваме в тенджера с вода.
Нарязваме филето от риба на малки парчрченца и го сипваме при мидите. Слагаме тенджерата на котлона и варим.
Веднага след като сме поставили тенджерата на котлона, добавяме и моркова, целината и лука много ситно нарязани. Варим около 10 минути и добавяме и картофите, които сме нарязали на тънки ивички.
Добавяме зехтина, розмарина, девесила, солта и пипера и варим още 15 минути. Накрая добавяме фидето и изключваме котлона, като оставяме тенджерата на него.
1-2 минути след като сме изключили котлона, сипваме прясното мляко и разбъркваме. Поставяме капака на тенджерата и оставяме да се задуши около 15 минути.
След това сервираме.
Коментари