Агнешко къри

фифифифиНовак
06/08/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 837
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешката плешка от мазнини и нарежете месото на парчета с големина до 3 см.

Сипете месото в тенджера под налягане и добавете банана, нарязаните ябълка и домат, скълцаните лук, чесън и люта чушка, долейте кокосовото мляко, добавете дафиновия лист, кърито, сол, черен пипер и кимиона и объркайте всичко с брашното.

Затворете тенджерата добре и сложете да се вари около 20 минути след като заври.

След това снемете от котлона и изчакайте да изстине. Отворете тенджерата внимателно, като декомпресирате преди това.

Прехвърлете агнешкото къри в голяма купа или го разсипете в дълбоки чинии. Декорирайте с листа пресен кориандър и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар