Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Арабски питки с тиква и яйца

Арабски питки с тиква и яйца

Арабски питки с тиква и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • арабски питки - 4 бр.
  • тиква - 300 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматена паста - 1/2 ч.ч.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • яйца - 4
  • рукола - 50 г
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на кубчета и я сложете в тава и поръсете със зехтин.

Печете, докато омекне, извадете и оставете да се охлади.

Сложете питите в съдове за печене. Намажете ги с доматена паста обилно и подредете нарязаната шунка.

Добавете тиквата и настъргания кашкавал, като оставите в средата питите незапълнени.

Овкусете с пипер и сол. Чукнете по едно яйце и изпечете.

Овкусете руколата с оцет и зехтин и гарнирайте питите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: