Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца от качамак с наденица и доматен сос

Кюфтенца от качамак с наденица и доматен сос

Кюфтенца от качамак с наденица и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 150 г
  • яйце - 1
  • пармезан - 70 г
  • масло - 20 г
  • наденица - 500 г сурова
  • домати - 600 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • маганоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера 530 мл вода с щипка сол. Когато водата заври, отдръпнете от огъня и започнете да добавяте на тънка струя царевичния грис, като същевременно бъркате непрекъснато. Върнете на котлона на слаба температура и бъркайте, докато се сгъсти.

Оттеглете от огъня и добавете маслото и настъргания пармезан. Разбъркайте добре, за да се усвоят в сместа, и оставете да изстине, докато стане топла, но не гореща.

Добавете яйцето и отново разбъркайте, докато се поеме от качамака. Оформете от царевичната смес малки кюфтенца. Отстранете ципата на наденицата и нарежете вътрешността на парчета.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Разполовете доматите и ги настържете на ренде, като отстраните накрая ципата.

Загрейте в дълбок тиган зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете наденицата и задушете за 5 мин. Добавете настърганите домати, черния пипер и оставете да къкри на слаб огън 20 минути.

Ако е необходимо, добавете малко вода. Към края на готвенето добавете сол и разбъркайте, след това добавете внимателно топките, захлупете с капак яденето и гответе на слаб огън още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: