Динено чътни

Динено чътни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • диня - 1 кг
  • джинидифил - 1 парче от корен 2 - 3 см
  • люта чушка - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете динята и нарежете на кубчета 1-2 см, като отделите, доколкото е възможно, семките.

Сложете в тенджера и залейте с вода, колкото да покрие 1 см над динята.

Почистете и настържете джинджифила. Почистете и нарежете на дребно чушката.

Добавете всичко към динята, поръсете с червения пипер, солта, захарта и оцета.

Сложете тенджерата на котлона и след като кипне, варете на бавен огън 30 - 40 мин.

Може да съхранявате в хладилник за седмица в затворена тенджера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: