Хляб с маслини, сушени домати и розмарин

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
27/09/2017
"От кухнята се носи божествен аромат на хляб с маслини, сушени домати и розмарин. Как да не се влюбиш в италианската кухня "
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 447
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • прясна мая - 15 г или 4 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сух розмарин - 1/2 ч.л.
  • черни маслини - 100 г без костилка
  • сушени домати - 50 г чери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното и солта в купа и направете кладенче в центъра.

Разбъркайте маята със захарта и след това смесете с топлата вода. Сипете вода в направеното кладенче и разбъркайте.

След което добавете маслините, чери доматите, нарязани на тънко, и розмарина, разбъркайте с дървена лъжица.

Покрийте купата с тестото с фолио и оставете да втаса около 30-40 минути.

Обърнете тестото на работна повърхност, предварително поръсена с брашно, и омесете.

Загрейте фурната до 180 градуса. В тавичка, застелете хартия за печене, прехвърлете тестото и печете около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар