Домашни бисквитки Орео

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Домашни бисквитки Орео2 / 2
20/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Ако детето ви обожава бисктвитки Орео, не пропускайте да го зарадвате с тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. неподсладено, на прах
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. + 2 с.л. неосолено, на стайна температура
  • кафе - 40 - 50 мл топло
  • яйца - 1 голямо
  • За крема
  • масло - 1/4 ч.ч. неосолено масло, на стайна температура
  • мазнина - 1/4 ч.ч. втвърдена растителна
  • пудра захар - 2 ч.ч. пресята
  • ванилия - 2 с.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Смесете заедно брашно, какао на прах, содата, бакпулвера, солта и захарта. Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем и добавете яйцето.

Долейте кафето (може и прясно мляко) и след това добавете сухите съставки и разбъркайте, докато се хомогенизира. Количеството на захарта е по ваше желание - за по-сладки бисквитки, добавете 1 ½ ч.ч.

Сложете сместа за 1 час в хладилника, за да се стегне. След това късайте малки топченца и ги подреждайте върху тавата с хартия за печене на разстояние едно от друго.

По желание леко притиснете с дъното на чаша, за да се оформят. Сложете бисквитките да се изпекат за 9-11 минути, като отворите врата на фурната едва в края на печенето. Готовите бисквитки охлаждайте върху решетка.

За да приготвите крема за слепване на бисквитките разбийте двата вида мазнина на стайна температура, докато се образува гладък крем. След това разбийте хубаво с пудрата захар за няколко минути и накрая добавете и ванилията.

Върху всяка бисквитка Орео слагайте по малко от крема и слепете бисквитките 2х2 с леко притискане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

без значение
без значение
Може технологично да е много по-лесно да се ползва хидрогенирана (а.к.а. втвърдена) растителна мазнина (маргарин), но е ужасно вредна. Ама ужасно. Не може ли да се замени с обикновено олио?
23.08.2013 08:52
1
Покажи всички подкоментари
Мария Желева
Мария Желева
мерси
19.04.2013 14:41
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Може да добавиш брашно. Не съм правила тези бисквити, но това ми е съвета.
19.04.2013 14:28
Мария Желева
Мария Желева
защо така сместа ми стана по-рядка? какво да направя сега?
19.04.2013 13:40
Ники Николова
Ники Николова
Тези бисквитки са Супер!!! Щом се извадят от фурната са мекички, а след кратко време изстиват и стават твърди и хрупкави - точно каквито ги обичам. Пекат се бързо, така че внимавайте да не ги изгорите. Мерси за рецептата:)))
23.09.2012 15:30