Туршия от карфиол и корнишони

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140315225
28/09/2017
"Зимата идва! Сложихте ли достатъчно буркани с туршия от карфиол и корнишони "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 577
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата248
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците, изрежете дръжките на корнишоните и накъсайте карфиола на розички.

Сипете захарта и оцета в трилитров буркан и разбъркайте, докато се стопи.

Сложете да се превари водата, добавете солта и след като се стопи, я оставете малко да се охлади, прецедете, защото понякога морската сол пуска черна утайка.

Залейте подредените зеленчуци, разклатете като вече сте сложили капачките.

Оставете я на топло първите дни и разклащайте от време на време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ivan
ivan
03.10.2017 23:04
Колко вод
0
0
Ваня Георгиева
Един трилитров буркан събира около 2 литра вода, зависи как са подредени зеленчуците. Малка чашка от кафе сол на 1 литър вода.
0
0