Туршия от карфиол и корнишони

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
28/09/2017
"Зимата идва! Сложихте ли достатъчно буркани с туршия от карфиол и корнишони "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 700
  • Преглеждания за месеца1095
  • Преглеждания за седмицата261
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците, изрежете дръжките на корнишоните и накъсайте карфиола на розички.

Сипете захарта и оцета в трилитров буркан и разбъркайте, докато се стопи.

Сложете да се превари водата, добавете солта и след като се стопи, я оставете малко да се охлади, прецедете, защото понякога морската сол пуска черна утайка.

Залейте подредените зеленчуци, разклатете като вече сте сложили капачките.

Оставете я на топло първите дни и разклащайте от време на време.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ivan николов чаталов
Колко вод
0
0
Ваня Георгиева
Един трилитров буркан събира около 2 литра вода, зависи как са подредени зеленчуците. Малка чашка от кафе сол на 1 литър вода.
0
0