Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Супа от пащърнак с каватапи и кюфтенца

Супа от пащърнак с каватапи и кюфтенца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Супа от пащърнак с каватапи и кюфтенца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Каква ти супа, това си е истинска предпоставка за сериозно преяждане"

Необходими Продукти

  • каватапи - 120 г
  • пащърнак - 2 корена
  • картоф - 1 бр., малък
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • домат - 1 бр. малък
  • морков - 3 бр.
  • зехтин - 70 мл
  • сол - на вкус
  • вегета - 1 - 2 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • куркума - 1 ч.л.
  • За кюфтенца
  • кайма - 400 г смес телешка/свинска
  • чесън - 2 скилидки
  • бадеми - 30 г, ситно смлени
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 40 - 50 г
  • магданоз - 2 с.л., ситно накълцан, пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с посочените за направата на кюфтенцата продукти, като чесъна настържете на фино ренде или по желание ползвате такъв на прах. Покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник, докато приготвяте бульона за супата.

В голяма тенджерка поставете всички зеленчуци, обелени и нарязани на две, и залейте с обилно количество вода, така че да бъдат добре покрити. Поставете на среден до силен огън и сложете сол и зехтин. Гответе 25 -30 минути, като малко преди изтичането на това време прибавите и Вегетата.

Прецедете ароматния бульон и зеленчуците си заделете за направа на крем супа или вкусно зеленчукови пюре.

Върнете на огъня (добавете вода ако е нужно) и докато завира отново, си оформете кюфтенцата (излизат 10 броя по-големички). Пуснете ги във във врящия бульон и варете 10 минути.

Сложете куркумата, сухия копър и пастата Каватапи и варете още 10 минути.

Сервирайте супата гореща.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: