Сладки орехчета

29/09/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821305
"Ех, ако само имаше орехово дърво, на което да растат такива сладки орехчета ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 058
  • Преглеждания за месеца823
  • Преглеждания за седмицата226
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, прибавя се размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто.

Взема се от тестото и се правят топчета с големината на лешник. Използва се преса с формички за орехчета, която се загрява предварително. Орехчетата се пекат от двете страни, като пресата се обръща до светло кафяв цвят.

Кремът се приготвя, като се загряват половината от прясното мляко и кристалната захар. Към него се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно. Бърка се бавно, докато се сгъсти.

Отделно се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавя се и една ванилия и есенция от ром за аромат. Към масления крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.

С крема се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета. Сладките се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат. подобни рецепти тук

5 15
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Lilly Panova
Lilly Panova
10.05.2019 14:41
Здравейте,
Смятате ли, че същото тесто мога да ползвам за фунийки? Много ми харесва вкуса и ми се струва подходящо.
Благодаря предварително
0
0
Плами Паскалева
За крема : може да се добавят смлени орехи ако някой има желание :) инъче и без тях е супер млечно то кремче :) благодаря за рецептата
0
0
Потребител#215390
ще я пробвам, мерси за рецептата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв