Начин на приготвяне
В купа чукнете яйцата и добавете захарта, поставете купата на водна баня и разбийте с миксер за 15 минути до много пухкава и нежна смес.
При непрекъснато бъркане добавете олиото, ванилията и настърганата на ситно ренде лимонова кора, бъркайте до еднородна смес.
Оставете миксера и с шпатула, бъркайки бавно отдолу нагоре сместа, добавете на етапи пресятото брашно до пълното му усвояване.
Намажете формата за кекс с меко масло. Вземете стафидите в шепа и една по една гребвайте с тях от мекото масло и ги лепете по дъното и стените на формата.
Сипете 1/3 от сместа в формата и с цедка поръсете отгоре 1 ч.л. какао. Върху него 1/3 смес и отново какао, завършвате с последната третина смес.
Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с клечка за зъби.
Невероятно пухкав и ароматен кекс без набухватели!
Пандишпановият кекс със стафиди е готов.
Виж също как да си направиш глазура за готовия кекс или прочети как се съхранява изпечен кекс.