Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанов кекс със стафиди

Пандишпанов кекс със стафиди

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пандишпанов кекс със стафиди
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Невероятно пухкав и ароматен кекс без набухватели!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимон - 1 бр. кората
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • стафиди - 1 шепа
  • какао - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и добавете захарта, поставете купата на водна баня и разбийте с миксер за 15 минути до много пухкава и нежна смес.

При непрекъснато бъркане добавете олиото, ванилията и настърганата на ситно ренде лимонова кора, бъркайте до еднородна смес.

Оставете миксера и с шпатула, бъркайки бавно отдолу нагоре сместа, добавете на етапи пресятото брашно до пълното му усвояване.

Намажете формата за кекс с меко масло. Вземете стафидите в шепа и една по една гребвайте с тях от мекото масло и ги лепете по дъното и стените на формата.

Сипете 1/3 от сместа в формата и с цедка поръсете отгоре 1 ч.л. какао. Върху него 1/3 смес и отново какао, завършвате с последната третина смес.

Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с клечка за зъби.

Невероятно пухкав и ароматен кекс без набухватели!

Пандишпановият кекс със стафиди е готов.

Виж също как да си направиш глазура за готовия кекс или прочети как се съхранява изпечен кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: