Начин на приготвяне
За да направите тестото за паста, в предварително направено кладенче в брашното изсипете леко разбитите яйца и зехтина. Замесеното тесто е по-твърдо от обикновеното.
Опаковайте го в свежо фолио и оставете за около половин час да се отпусне. През това време смесете сирената и яйцето и подгответе плънката за тортелините. Сирената могат да бъдат променяни по ваш вкус.
Омесете каймата с подправките и направете малки кюфтенца като за супа топчета. Подредете ги в тава върху хартия за печене и запечете във фурната на 180 градуса за около 10 мин.
След като тестото се отпусне, с машина за паста разточете тънки кори. Нарежете на квадратчета и леко покрийте краищата с малко вода. Поставете върху него част от плънката. Не препълвайте тортелините!
Залепете два срещуположни ъгъла и моделирайте триъгълничета. С пръсти залепете ръбовете, като гледате пълнежът да не излиза навън. Хванете двата срещуположни ъгъла и завийте като ролце триъгълника, като защипете ъглите.
В дълбок тиган на котлона сипете доматения сос и бульона. Загрейте на умерен огън до завиране. Добавете готовите тортелини и варете около 8 мин. Добавете изпечените кюфтенца и разбъркайте. Варете още около 2 мин.
Италианските тортелини с кюфтенца са готови.
Забележка: Компонентите за соса стигат за около 16-20 тортелини, така че ще ви останат такива, които да гарнирате по ваш избор.