Торта ала Петя

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Торта ала Петя
Снимка: Фати Камберова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Не е важно името на тортата, а колко е вкусна. Тази е от специалните - тя е направо вълшебна"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. (готови)
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 400 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 к.л есенция
  • шоколад - 1 бр. (за настъргване)
  • орехи - 200 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кармелизираме захарта и с хладка вода я разтваряме, за да се получи сладка водичка, с която да напоим готовите блатове. Към нея прибавяме и есенцията ванилия.

В купа смесване заквасената сметана и течния шоколад. Разбъркваме добре до получаването на гладък крем.

Взимаме единия блат, напояваме го добре със сладката водичка и размазваме част от крема. И така продължаваме с останалите блатове и крема. Накрая замазваме добре тортата с останалия крем.

Декорираме със смлените орехи и настърган шоколад.

Прибираме в хладилник за 2-3 часа, за да стегне.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: