Пилешки сърца с мед

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки сърца с мед1 / 3
02/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сърцето ни принадлежи на вас, но пилешките сърчица с мед не делим с никого"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • соев сос - 1 к.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 к.ч.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • масло - 50 мл
  • червен пипер
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца сваряваме в подсолена вода за 20-25 минути. Трябва да ги сварим много добре, защото маринатата ги стяга.

Маринатата приготвяме по следния начин:

В съд смесваме соевия сос, оцета, меда, риган и черен пипер.

Всичко това разбъркваме и поставяме сърцата за около два часа.

След като изтече времето, изваждаме маринованите сърца.

В тиган поставяме маслото и след като се разтопи, прибавяме сърцата и запържваме.

Към тях прибавяме маринатата и задушаваме още 30 минути.

Държим така, докато останат на мазнина. Добавяме червен пипер и разбъркваме.

Поднасяме топли и поляти с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: