Шарен гювеч с пилешко

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Шарен гювеч с пилешко
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
10
"Когато се готви с много любов, ястието е не само много вкусно, но и много красиво - истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.2 г
  • картофи - 3 бр. по - едри
  • грах - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • кисело зеле - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 80 мл
  • масло - 80 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства и измива, нарязва се на порционни парчета и се запържва в тиган с малко олио до златисто.

Месото се изважда от тигана и в същата мазнина се задушават нарязания на ситно кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, наситнените пиперки и най-накрая се добавя оризът.

Когато оризът стане полупрозрачен, се добавят червеният пипер и обелените и нарязани на кубчета домати, разредени с една чаена чаша хладка вода.

Оставя се 5 минути на котлона и накрая се добавя и нарязаното на ситно кисело зеле.

Гювечът се намазва с малко олио, изсипват се в него зеленчуците, добавят се нарязаните на кубчета картофи, грахът, царевицата, подправките (джоджен, сол и черен пипер на вкус), долива се хладка вода, колкото да покрие продуктите и се разбърква леко.

Най-отгоре се разпределя запърженото пилешко месо (като се правят гнезда в зеленчуковата смес) и се слагат по няколко бучки масло.

Похлупва се с капака и се слага в студена фурна първо на слаба температура (150 градуса) за около 20 минути и след затоплянето на гювеча се увеличава на 220 градуса.

Пече се след увеличаването на градусите на фурната още 1 час, след което се оставя във затворената гореща фурна за поне 30 минути, без да се отваря капака, за да почине ястието и да се доготви на остатъчна температура.

Гювечът се сервира топъл, разпределен в порционни чинии, гарниран с люти чушлета.

Шареният гювеч с пилешко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rosicapi
rosicapi
Изглежда наистина много красиво, предполагам и вкусно
18.08.2018 12:22
1
1
Покажи всички подкоментари