Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен чеснов хляб

Домашен чеснов хляб

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Домашен чеснов хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.
"От кухнята се носи изкусителен аромат на домашен чеснов хляб, усещате ли го?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг бяло
  • мая - 50 г
  • чесън - 40 - 50 г счукан
  • вода - 500 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • зехтин - 50 мл
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода разтворете маята и захарта и оставете да втаса за 15-тина минути. Пресейте брашното в голяма купа и почистете скилидките чесън.

Към брашното прибавете солта, зехтина и ригана. Чесъна скълцайте много ситно или го настържете на ренде и го сипете в купата.

Доливайте постепенно вода с мая и постепенно замесете тестото. Намаслете и поръсете с брашно тава. Разпределете тестото в нея и оставете да втаса.

Втасалия чеснов хляб сложете да се изпече в загряна на около 175 градуса фурна, докато добие хубава златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
44
37
20
10
Дай твоята оценка: