Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с банани и какаова глазура

Торта с банани и какаова глазура

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Торта с банани и какаова глазура
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ако някой ни търси - в кухнята сме и си хапваме ароматна торта с банани и какаова глазура"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за крема
  • жълтъци - 5 бр.
  • масло - 200 г
  • есенция ром - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • банани - 2 бр.
  • за глазурата
  • белтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 8 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • компот - сока на 1 (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера, яйцата и захарта. Разбийте добре и от получената смес изпечете блат. Печем на 180 градуса до готовност.

Получения блат оставяме да изстине, след което го разрязваме през половината и вече си имаме два блата.

В купа с помощта на миксер разбиваме жълтъците, размекнатото масло и пудрата захар. Добавяме и есенцията от ром и разбъркваме крема.

Бананите се обелват и нарязват на колелца. В друга купа разбиваме белтъците на сняг. Добавяме захарта и какаото и разбиваме добре.

Сложете единия блат, залейте със сока от компот и намажете с крема.

Подредете банановите кръгчета и сложете отгоре другия блат. Покрийте тортата с белтъчната смес. По желание може да поръсите с шоколадови пръчици.

Тортата с банани и какаова глазура е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: