Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера, яйцата и захарта. Разбийте добре и от получената смес изпечете блат. Печем на 180 градуса до готовност.
Получения блат оставяме да изстине, след което го разрязваме през половината и вече си имаме два блата.
В купа с помощта на миксер разбиваме жълтъците, размекнатото масло и пудрата захар. Добавяме и есенцията от ром и разбъркваме крема.
Бананите се обелват и нарязват на колелца. В друга купа разбиваме белтъците на сняг. Добавяме захарта и какаото и разбиваме добре.
Сложете единия блат, залейте със сока от компот и намажете с крема.
Подредете банановите кръгчета и сложете отгоре другия блат. Покрийте тортата с белтъчната смес. По желание може да поръсите с шоколадови пръчици.
Тортата с банани и какаова глазура е готова.