Дърпана баница с киселец

Viktoriya AfzaliViktoriya AfzaliГотвач10510112
03/10/2017
"Вкусна баница с киселец от времето, когато готовите кори са били научна фантастика, а храната - натурална и ароматна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 263
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в съд за месене. В купа слагаме 600 милилитра топла вода, която я смесваме със солта и захарта. Разбъркваме докато се разтворят и изсипваме при брашното.

Омесваме средно меко тесто и го делим на 8-10 топки. Всяка разточваме около една педя и слагаме в дълбок съд, като отгоре и отдолу има олио. Така правим с всички топки.

Измиваме киселеца и зеления лук. Нарязваме ги и в тиган ги задушаваме с 1-2 супени лъжици олио. В друга купа чукваме яйцата и рабъркваме.

Натрошаваме сиренето и и прибавяме киселеца и зеления лук. Разбъркваме плънката. Тавата мажем с олио. На покривка или кърпа (стара) слагаме вече отпусналия се лист и започваме да го дърпаме колкото е възможно.

Слагаме върху него от плънката. Дърпаме едния край на покривката и навиваме на руло листа. Взимаме го и реди в кръг в тавата.

Повтаряме процедурата докато свършат тестените листове. Нарязваме на парченца маслото и го слагаме върху баницата. Печем на 180 градуса за около 30-40 минути. Става изключително вкусна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Страхотна баница!
0
0
Яница Николова
Моля!
0
0
Viktoriya Afzali
Viktoriya Afzali
13.05.2018 16:43
Благодаря! :)
1
0