Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Дърпана баница с киселец

Дърпана баница с киселец

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125012
Дърпана баница с киселец2 / 2
03/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусна баница с киселец от времето, когато готовите кори са били научна фантастика, а храната - натурална и ароматна"

Необходими Продукти

  • киселец - 600 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - около 200 мл
  • вода - 500 - 600 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в съд за месене. В купа слагаме 600 милилитра топла вода, която я смесваме със солта и захарта. Разбъркваме докато се разтворят и изсипваме при брашното.

Омесваме средно меко тесто и го делим на 8-10 топки. Всяка разточваме около една педя и слагаме в дълбок съд, като отгоре и отдолу има олио. Така правим с всички топки.

Измиваме киселеца и зеления лук. Нарязваме ги и в тиган ги задушаваме с 1-2 супени лъжици олио. В друга купа чукваме яйцата и рабъркваме.

Натрошаваме сиренето и и прибавяме киселеца и зеления лук. Разбъркваме плънката. Тавата мажем с олио. На покривка или кърпа (стара) слагаме вече отпусналия се лист и започваме да го дърпаме колкото е възможно.

Слагаме върху него от плънката. Дърпаме едния край на покривката и навиваме на руло листа. Взимаме го и реди в кръг в тавата.

Повтаряме процедурата докато свършат тестените листове. Нарязваме на парченца маслото и го слагаме върху баницата. Печем на 180 градуса за около 30-40 минути. Става изключително вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Страхотна баница!
13.05.2018 12:26
2
Покажи всички подкоментари