Начин на приготвяне
Измийте и почистете крушите, след което ги нарежете на много ситни парченца. Отрежете добре цъфнали рози и откъснете цветовете им.
Измийте розовите цветове и ги добавете към парченцата круши. Всичко това посипете със захарта в голяма и дълбока тава, оставете да престои поне 5-6 часа.
На слаб огън варете сместа докато крушите омекнат, при мен около 40 минути са достатъчни, като бъркам често с дървена лъжица.
Добавете лимонената киселина и варете с нея още 5 минути. След като сладкото изстине, насипете го в бурканчета и стерилизирайте за пет минути.
Към тази рецепта не е необходимо да се добавя нищо за аромат, защото уханието на розите е достатъчно.
Сладкото от круши с цвят от рози е готово.